Rustringer Friese en Gervo bokaal

De Masters van Thor reisden zaterdag af naar het Duitse Wilhelmshaven om aan de Rustringer Friese mee te doen, terwijl de overige wedstrijdzwemmers in Winschoten om de Gervo bokaal gingen strijden.

20150207_164244┬áDe masters zwommen zich op de langste zwemafstand, de 1500 meter vrije slag, direct in de prijzen. Bij de dames werd Karin van Dijk eerste en Heleen Spelde tweede. Bij de heren werd Tjebbe Joosten tweede en Gertjan Oldenburger derde. Op de 4×50 meter vrije slag estafette werd het Thor team tweede. Op de sprintafstanden behaalde Van Dijk ook nog een eerste en een derde plaats, Spelde en Joosten werden nog twee keer eerste en een keer tweede en Oldenburger behaalde nog een tweede en derde plaats. Gezamenlijk werden ze negende in het verenigingsklassement van de 32 deelnemende verenigingen.

In Winschoten waren het de jonge meiden die in de prijzen vielen. Katja Wierda mocht een gouden en zilveren medaille in ontvangst nemen, Tessa Joosten twee zilveren en een bronzen en Yke Spelde tweemaal brons. Samen met Sven Brongers werden ze ook nog eerste op de 4x25meter schoolslag. Ook het estafette team met Robert Joosten, Anouk van der Maar, Elise Roelfs en Robin Brongers viel in de prijzen. Tenslotte wist Chayenne Battjes nog een tweede plaats te behalen op de 50 meter vrije slag.